Elke week, op woensdagavond om 20:00 uur, wordt er een rondje gelopen in Eindhoven. Deze evenementen zijn er in twee smaken: de reguliere rondjes vanuit Stadsbrouwerij Eindhoven en pop-ups.

Stadsbrouwerij Eindhoven

Dé Stadsbrouwerij van Eindhoven is de vaste startlocatie voor de helft van onze hardlooprondjes op de woensdagavond. We verzamelen bij de ingang, waar je tevens de gelegenheid hebt om eventuele spullen veilig op te bergen.

Ter plaatse worden twee groepen gevormd voor runners die deelnemen aan de lange afstand (11-13 kilometer) of de korte afstand (6-8 kilometer). Snelheid is niet belangrijk en we houden rekening met elkaar. Als je maar in staat bent om de volledige afstand hardlopend af te leggen.Stipt om 20:00 uur vertrekt de eerste groep voor een van de twee vaste looproutes.

Route Grijs

De grijze route loopt via Stratumseind, het centrum naar Strijp S (en eventueel het Philips De Jonghpark). Hierbij zien we vooral de urban jungle, waarin Eindhoven langzaam aan het veranderen is.

Route Groen

De groene route brengt ons langs stadsparken in het zuiden van de stad, zodat we in een oase van rust heerlijk kunnen genieten. Hierbij lopen we uiteindelijk naar de Klotputten, voorbij de High Tech Campus, en weer terug naar de Stadsbrouwerij.

Finish

Voor eenieder die nog puf over heeft, ligt er vanaf het bruggetje van Stratumseind tot aan onze finish bij de Stadsbrouwerij een Strava segment. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het herstellen, genieten en nababbelen. Dat doen wij gezamenlijk met biertje (of een frisje).

Het eerste drankje wordt ons aangeboden door de Stadsbrouwerij en is gratis. Alle volgende drankjes rekent ieder voor zichzelf af.

Pop-ups

De andere helft van de woensdagavonden starten we op een andere plaats in de stad. De startlocatie is telkens anders, zodat we alle diversiteit die Eindhoven te bieden heeft kunnen ontdekken.

Vaak leidt een van onze vaste deelnemers ons langs zijn/haar eigen persoonlijke route. Vaak ontdek je dan nieuwe mooie looproutes of een nieuw deel van de stad.

Wederom is snelheid niet belangrijk, als je maar in staat bent om de gehele afstand hardlopend af te leggen. Lees goed de omschrijving van het evenement, zodat je weet wat de geschatte afstand is (vaak rond de 7-9 kilometer).